FASADERSTVO IN
ZAKLJUČNA DELA
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 041 297 773

 

pumpa ometiNotranji ometi se nanašajo na stene in strope različnih materialov, debelina nanosa pa je različna in je odvisna od samega materiala ometa in vlage v prostoru. Čas sušenja ometov, ki je zelo pomemben dejavnik pri končni kvaliteti ometa, pa je tako odvisen od dejavnikov kot so temperatura, debelina nanosa in prezračenosti prostorov.

 

Zunanji ometi so nanosi maltne mešanice, ki ščiti zidne konstrukcije pred zunanjimi vplivi, kot npr. veter, padavine, vlaga, zmrzal, sončno sevanje,… Ometi se med seboj razlikujejo glede na vrsto uporabljene malte oziroma uporabljenega veziva v maltni mešanici in glede na način nanašanja končnega nanosa malte na steno.

 

Izdelava strojnih ometov

 

strojni ometiDa se ometi lepo ujemajo z celostno podobo vašega doma ali poslovnega objekta, je potrebna kvalitetna in zanesljiva izdelava strojnih ometov. Pravilna izdelava strojnih ometov omogoča prepustnost vodne pare ter s tem dihanje prostorov. S pravilnim nanosom ometov ter izdelavo strojnih ometov poskrbimo za pravilno zgradbo notranjih strojnih ometov (kapilarnost) ter potrebno zaščito gradbenega materiala z zunanjimi strojnimi ometi.

 

Omet je finalna obdelava zidanih sten. Nanašati ga je mogoče na vse vrste podlag, kot so: opečni, betonski, kamniti zid, zid iz drugih zidakov in blokov iz lahkih gradbenih plošč.

Osnovne funkcije notranjih ometov so:


- nudijo zvočno in požarno zaščito
- ustvarjajo prijetno bivalno okolje
- z njimi dosežemo ravnost linij
- uravnavajo vlažnost v prostoru


Izbira ometa je odvisna od prostora, kjer se omet nanaša; kar pomeni, da so za vlažne in mehansko bolj obremenjene prostore (stopnišča, kopalnice) primerni apneno cementni ometi, za ostale bivalne prostore pa je uporaben predvsem apneno mavčni omet.